Skip to content
Administrație locală

Ministrul Virgil Popescu anunță investiții importante pentru turismul din Mehedinți

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat că județul Mehedinți va beneficia de fonduri europene pentru a îmbunătăți destinațiile turistice.

Judeţul Mehedinţi şi reperele sale turistice vor beneficia de fonduri europene în cadrul Planului naţional de turism al României”, a anunţat ministrul Virgil Popescu în cadrul interviului acordat la TVR 1.

Unul dintre obiectivele istorice importante din Drobeta-Turnu Severin este piciorul Podului lui Traian. Ministrul mehedințean l-a criticat pe Aladin Georgescu pentru incompetența de care a dat dovadă în acest proiect.

Din păcate este trist, piciorul Podului lui Traian este în patrimoniul Muzeului Regional al Porților de Fier, care este gestionat de Consiliul Județean Mehedinți. A fost un proiect european, în valoare de 50 de milioane de lei, care trebuia finalizat până în 2015, când trebuia pus în valoare acest picior al podului. Monumentul este construit inte 103 și 105, pe vremea împăratului Traian, este un reper de referinţă, avem în Turnu Severin și cetatea, care este restaurată. Din păcate, nu au reușit să finalizeze acest proiect şi Consiliul județean a pierdut finanțarea. În Planul național de turism al României, destinația județului Mehedinți, Clisura Dunării, Herculanele, pe care îl văd ca pe un al doilea Baden-Baden al Europei – așa au început, ca două stațiuni gemene, însă din păcate Herculanele este deteriorat – toate acestea vor beneficia de fonduri europene pentru a putea să renască”, a mai declarat ministrul Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.