Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Mirela Pintea Enea a câștigat procesul cu Ministerul Educației și va reveni la conducerea ISJ Mehedinți

 

Mirela Pintea Enea a câștigat procesul cu Ministerul Educației Naționale, intentat după aceasta și-a pierdut funcția de inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Mehedinți în luna iunie a.c. pe motiv că nu a obținut calificativ satisfăcător la evaluare.

Curtea de Apel București, secția ontencios administrativ şi fiscal, s-a pronunțat în data de 20 septembrie, suspendând ordinul emis de MAB până la pronunțarea instanței de fond:

„Suspendă executarea Ordinului nr. 4.013 din 25 iunie 2018 al Ministrului Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.025 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

„Dreptate până la capăt! Mulțumesc tuturor celor care m-ați încurajat și susținut în această perioadă!”, scrie pe Facebook Mirela Pintea Enea.

A fost pentru a doua oară în iunie a.c. când Mirela Pintea Enea a fost obligată să părăsească Inspectoratul Județean Mehedinți. În luna noiembrie 2017 a revenit după ce a câștigat prima fază a procesului la Curtea de Apel Craiova. Pintea a dat și atunci în judecată Ministerul Educației, după ce a fost înlăturată din funcția de inspector şcolar general în judeţul Mehedinţi de către ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop. Mirela Pintea fusese suspendată din funcţie prin ordin de ministru, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.