Skip to content
Ediția de astăzi

Modificări la programul Rabla pentru Electrocasnice. O nouă sesiune de vouchere, în luna decembrie

Un ordin recent al Ministerului Mediului aduce o serie de modificări ale programului Rabla pentru electrocasnice, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare şi a unei prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor. O nouă sesiune va începe în luna decembrie, fiind alocat un buget de 34 de milioane de lei.

Amendamentele au fost incluse în Ordinul MMAP nr. 2.002/2021 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 2.089/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1083 din 11 noiembrie 2021, potrivit PSNews.ro

În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, a afirmat recent ministrul interimar al Mediului.

Înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice ar putea începe în ultima săptămână din noiembrie, iar în decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

Anul acesta, în câteva zile, vom mai lansa noul program de staţii de încărcare a maşinilor electrice pentru instituţiile publice. Vom finanţa peste 2.300 de astfel de staţii şi anul viitor acestea vor fi completate, prin Ministerul Dezvoltării, cu lansarea programului pentru 15.000 de staţii, prin PNRR. În decembrie vor mai fi lansate două programe. La programul de fotovoltaice pentru persoane fizice vom păstra acelaşi sistem de depuneri de proiecte prin instalatori, prin firme specializate care iniţial se înregistrează în sistem. De asemenea, vom lansa un program pentru piste de biciclete pe structura ghidului care a mai fost lansat în trecut”, a susţinut acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.