Skip to content
Administrație locală Recent

Modificări și sancțiuni dure în legea asociațiilor de proprietari și condominiilor

Deputații au adoptat modificări la legea asociațiilor și condominiilor, prin care au fost clarificate aspecte legate de folosinţa, modificarea şi întreţinerea locuinţei, normele de conduită în cadrul blocurilor de locuit sau modalitatea de înfiinţare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că o modificare importantă este ca primăriile au drept de preempțiune la preț egal, asupra locuințelor aflate în procedura de executare silită.

Astăzi (marți n.red.), plenul Camerei Deputatilor a dat un vot final favorabil legii asociațiilor de proprietari și condominiilor, pe care colegii din Comisia de Administrație au lucrat mult. De circa 6 ani, aceasta lege stătea la sertar. În privința restanțierilor vă pot spune că Asociația de proprietari poate stabili penalități de întârziere de 0,2 la suta pe zi, ce se vor aplica doar după 30 de zile, de la termenul scadent pentru plata. În cazul neplății, Asociația de proprietari, prin președinte, are dreptul de a ataca în instanță proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuție la cheltuielile de asociație, mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 de zile de la afișarea listei. O alta modificare importantă este ca primăriile au drept de preempțiune la preț egal, asupra locuințelor aflate in procedura de executare silită. Aceste locuințe vor fi folosite ulterior ca locuințe sociale. În noua lege se regăsesc circa 50 de amendamente ale parlamentarilor PNL”, a anunțat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.