Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Modificările Codului Penal au fost adoptate cu scandal

Modificările la Codurile Penale au fost adoptate miercuri, 24 aprilie, de parlamentarii Camerei Deputaților, de cei de la PSD, ALDE, UDMR și ai minorităților naționale. Cei de la PNL, USR, PMP și câțiva deputați de la minorități și neafiliați au votat împotrivă.

Parlamentarii au criticat în termeni duri acest vor.

Liderul grupului parlamentar al PNL Raluca Turcan a declarat că votul este pentru salvarea infractorilor.

”Astăzi, o țară întreagă poate vedea parlamentarii care au votat pentru salvarea infractorilor prin modificarea Codului Penal. Au făcut-o împotriva Uniunii Europene, a Comisiei Europene, a Parlamentului European, a Comisiei de la Veneția. Au făcut-o împotriva românilor cinstiți care vor să-și facă un rost în viață prin muncă cinstită. Totul pentru a-i scăpa de răspundere penală pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și pe acoliții lor din PSD și ALDE. Niciun român nu le-a acordat votul pentru a guverna pentru infractori. În 26 mai, așteptăm românii la vot! Referendumul și alegerile europarlamentare sunt momentul în care românii trebuie să-și spună cuvântul decisiv. Până atunci, Partidul Național Liberal acționează prin toate mijloacele legale pentru a opri intrarea în vigoare a acestei monstruozități. Cu sprijinul românilor îi putem opri definitiv”, a declarat Raluca Turcan.

Și cei de la USR au criticat votul.

Dosarele penale în lucru se vor închide iar infractorii vor scăpa de pedeapsă dacă au fost suficient de abili să tragă de timp suficient de mult. Așa cum este cazul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Vedem astăzi că un #nimic a modificat legea în Parlament pentru a scăpa de dosarele penale. Mai mult, scapă de răspundere pentru ce a făcut și va putea să fure în continuare și să rămână cu toți banii! Este cea mai gravă situație din ultimii doi ani din punct de vedere legislativ pentru că aceste modificări sunt pentru corupți dar și pentru infractori, violatori, pedofili, traficanți de droguri, tâlhari. Aceasta este politica PSD, aceasta este maniera în care ei legiferează! Astăzi hoția a câștigat în Parlament, pe 26 mai #FaraPenali va deveni o realitate în România. Vrem o Românie fără penali și fără hoție”, spun cei de la USR.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus miercuri, la Parlament, a spus că nu a mai fost făcută nicio modificare la Codurile penale.

S-a declanșat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile cu dezbateri și spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituționale și nu pot fi acceptate, o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituționale, o serie de articole sunt constituționale, fără să fie modificate. Decizia luată de noi, de anul trecut, a fost ca articolele declarate constituționale să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziei CCR. Astăzi, a avut această procedură parlamentară, parțială, că or să atace din nou la CCR niște articole declarate deja constituționale. Deci, nu este niciun fel de modificare”, a spus Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.