Skip to content
Ediția de astăzi

Moment istoric în Parlamentul României: Guvernul Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pe Bugetul 2020

Moment istoric în Parlamentul României. Premierul Ludovic Orban a venit în Parlament pentru a asuma răspunderea Guvernului pentru bugetul pe 2020 și abrogarea unor prevederi din OUG 114.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională această modalitate de adoptare a bugetului, demersul fiind făcut alături de Teodor Meleșcanu, în calitate de președinți ai Camerei și Senatului, potrivit PSNews.ro

De la tribuna Parlamentului, șeful Guvernului a precizat că legea bugetului pentru anul 2020 a ținut cont de legea pensiilor, fiind asigurate sumele necesare pentru creșterea pensiilor.

În ceea ce privește modificarea OUG 114, premierul a mai precizat: ”De prețul reglementat la gaze și energie nu beneficiază doar categoriile vulnerabile, ci toți cetățenii. Ne dorim să direcționăm resursele către cetățenii care au nevoie de sprijin din cauza veniturilor mici. În perioada de tranziție până la liberalizarea pieței de gaze și energie electrică ne-am asumat să venim cu legislația privind consumatorul vulnerabil. 

Am desființat taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie.

ANRE, deși știa că noi ne angajăm răspunderea pentru modificarea OUG 114, a inclus taxa de 2% în costurile de anul viitor, ceea ce a dus la creșterea prețurilor. După intrarea în vigoare a acestei legi, vor putea recalcula tarifele fără această taxă de 2%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.