Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Moțiune de cenzură: Premierul Cîțu, dezlănțuit: Se poate ca liderii USR să fie mai josnici de atât?

Parlamentarii dezbat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. De la tribună s-au rostit discursuri dure, de majoritatea liderilor politici. Premierul Florin Cîțu a atacat în termeni duri pe cei de la USRPLUS.

Astăzi a murit moralitatea. Dragi români ați fost trădați. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiștii și neofasciștii. Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Adevărata lor față e cea de azi, și am văzut-o încă din 2016. Tovarășul cu spirală și Vasile Dâncu, ce imagine! Dragi români, ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD. Responsabilitatea pentru tot ce urmează e a USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înțeles, Dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți. Drulă, cum era aia cu zombie politic? Azi votezi o moțiune care spune că ești incompetent. Politica din România nu e despre cum să-l dați jos pe Florin Cîțu, ci despre români. Românii nu vor uita că ați plecat de la guvernare în plină criză. Românii trebuie să știe în continuare ce fel de politicieni sunteți. Și nu mă voi opri din această sarcină. Acum voi spune câteva vorbe despre performanțele guvernului, realizate de colegii din PNL și UDMR. Am aprobat programul Anghel Saligny, am reușit aprobarea PNRR, am făcut toate eforturile pentru a ține școlile deschise, am pus România pe traiectoria de creștere chiar în pandemie, știm să menținem liniștea socială. România va avea un buget bun în 2022, un buget al dezvoltării”, a declarat premierul.

Liderul PSD Marcel Ciolacu l-a atacat pe premierul Cîțu.

Azi facem dreptate: guvernul Cîțu pleacă acasă. Nici nu ați început să guvernați, 9 luni v-ați bătut ca chiorii pentur șefia PNL. Acum ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL începe să miroasă a PNȚCD. Ați jucat golf cu viețile românilor, sub patronajul lui Iohannis. Românii mor carbonizați în spitale. În ”guvernul meu” românii au ajuns să moară nevinovați din cauza incompetenței voastre. Statul a eșuat pentru că românilor le e frică să mai meargă la spital. Tu, Florin Cîțu, ai eșuat big time! Nu sunteți fantastic, nu sunteți wow, sunteți doar rupt de problemele oamenlor. Ați ajuns cel mai detestat om din România. Acasă! Domnul Cîțu, înțeleg că nu consumați pâine. Dar, că tot nu ne aude nimeni, ce consumați? Acest guvern a mințit și a furat. A împrumutat miliarde de euro, dar oamenii suferă de frig
Dle Barna, aveți șansa azi să vă spălați păcatele. La precedenta moțiune de cenzură v-au căzut ochelarii. Dacă vă pasă, votați moțiunea cu bilele la vedere. Acest guvern trebuie să plece azi Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin”, a transmis acesta.

Dan Barna, fostul președinte al USR, a anunțat că vor vota moțiunea.

Domnule premier, ați preferat această iresponsablitate relaxată, ne-ați spus că valul 4 nu ne privește pe noi. Ați dat grav de gard campania de vaccinare, ați organizat congres cu 5.000 de oameni. Ați fost frânarul reformelor. Ați avut buna noastră credință. În miercurea când ați aruncat în aer coaliția, v-am spus în acea seară că aici vom ajunge. Da, noi ne respectăm cuvântul dat atunci: suntem aici și vom vota moțiunea de cenzură”, a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.