Skip to content
Recent

Moțiunea de cenzură a fost adoptată! Care este următorul pas făcut de PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că următorii pași vor fi deciși în cursul zilei de vineri, când liberalii se vor reuni în ședința Biroului Politic Național, de la ora 09.00.

Întrebat dacă este dispus să preia postul de premier, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă vom fi chemați la guvernare, propunerea e în persoana președintelui PNL, adică în persoana mea, Ludovic Orban”.

Acesta a mai adăugat că liberalii vor încerca să convingă orice posibil partener de guvernare „ca formula guvernului să fie suplă, eficientă, cu un număr de miniștri cât mai mic posibil, 15 maxim 16 ministere”.

A încetat! Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD, care și-a bătut joc de România, așa cum nu și-a bătut joc de România nimeni în ultimii 30 de ani.

Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc colegilor mei din Partidul Național Liberal, care au fost prezenți toți și au votat la vedere în favoarea acestei moțiuni. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici, care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, care au fost făcute vreodată în ultimii 30 de ani unor parlamentari de către o putere disperată, o putere care nu a făcut altceva decât să servească infractorii în România.

Nu ne bucurăm astăzi, guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi, astăzi, chiar dacă am reușit în acest demers salutar pentru națiunea română, să ne creeze starea de bucurie și de satisfacție.

Se încheie o perioadă de distrugere, se încheie o perioadă de ură și de divizare. Începe o perioadă de construcție, începe o perioadă de modernizare, începe o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului, o perioadă în care fiecare cetățean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor și libertăților sale și la șansa de a reuși în viață.

Mâine, la ora 9:00, am convocat Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare pentru a stabili echipa, care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și de asemenea, mandatul cu care ne vom duce la președintele României.

Salut și îi respect pe toți parlamentarii, care au avut tăria să reziste tuturor tentațiilor, amenințărilor la care au fost supuși și care au votat în favoarea moțiunii de cenzură.

Există o speranță, chiar dacă românii, în proporție de 80%, și-au dorit căderea acestui Guvern și au stat cu sufletul la gură să aștepte acest deznodământ, țin, totuși, să-i felicit și să le transmit respectul meu parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru rezultatul remarcabil la care au contribuit și pentru faptul că, în sfârșit, am oprit PSD să facă rău României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.