Skip to content
Ediția de astăzi

Moțiunea de cenzură a fost adoptată! Orban: Suntem mândri de ce am făcut în 3 luni

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban a fost adoptată cu 261 de voturi pentru. Oficial, Guvernul Orban a fost demis, nu vom avea alegeri ale primarilor în două tururi, iar președintele Klaus Iohannis trebuie să înceapă din nou consultările pentru numirea unui nou Guvern.

Premierul Ludovic Orban: Guvernul a căzut în picioare, iar parlamentarii care au votat moțiunea sunt dominați de forțe retrograde. Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioarele democrației și interesele Românie, a decis astăzi, prin moțiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl conduc. Așa cum am spus înainte de moțiune Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în 3 luni, de faptul că într-o perioadă extrem de scurtă am reușit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, că am reașezat România în rândul națiunilor europene, pe picior de egalitate, că am refăcut credibilitatea României în fața partenerilor europeni și strategici. Am reușit într-un timp extrem de scurt să luam decizii de impact. Aduc aminte de eliminarea supraccizei la combustibili, abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetară care a salvat bugetul României și a permis încheierea exercițiului bugetar”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Guvernul Orban va rămâne interimar din acest moment și nu va putea să emită ordonanțe de urgență sau să inițieze proiecte de lege până la votarea unui nou Guvern în Parlamentul României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.