Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Moțiunea simplă prin care Opoziția cere demisia lui Teodorovici e dezbătută luni în Senat

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni, pentru dezbatere si vot, de la ora 16.00, motiunea simpla a USR si PNL la adresa ministrului Finantelor, intitulata „Eugen Teodorovici – romanii iti cer sa demisionezi!”.

Dezbaterea si votul motiunii prin care Opozitia cere demisia lui Eugen Teodorovici au fost amanate la plenul din 15 aprilie.

In textul motiunii simplie, cele doua partide de Opozitie motiveaza ca Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenta, iar prezenta sa in continuare in fruntea ministerului Finantelor Publice pune Romania intr-un pericol economic major si intr-o postura jenanta fata de partenerii nostri europeni si euroatlantici.

Este pentru prima oara in Parlamentul cand vocea cetatenior este auzita in Parlament, prin intermediul unei motiuni simple, demisia minstrului de Finante Eugen Teodorovici sa fie ceruta direct de romani, precizeaza reprezentantii USR, intr-un comunicat de presa.

Motiunea simpla este compusa din cererile societatii civile, potrivit sursei citate.

„Orlando fie nu intelege mecanismele unei economii de piata, fie nu vrea sa le inteleaga. Vreau sa inceteze experimentele de tip comunist in Romania si sa lase sa functioneze economia de tip concurential. Prin masurile luate a reusit: cresterea inflatiei, cresterea cursului Ron/Euro, cresterea valorii ratelor la banca, destabilizarea bugetelor firmelor particulare. Daca nu are experienta in economia „adevarata”, ii recomand sa lase slujba la stat si sa faca niste internship la firme particulare. Ar avea mult de invatat. Nu in ultimul rand: jos mana de pe Pilonul II de pensii„, considera Veronica Toma, reprezentant al societatii civile.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.