Skip to content
Recent

Motivul incredibil pentru care FMI propune creșterea vârstei de pensionare

Fondul Monetar Internațional trage un semnal de alarmă atât pentru Guverne cât și pentru populație, arătând riscurile la care este supusă economia odată cu procesul de îmbătrânire a populației.

Mai precis, în ultimele prelegeri ținute de FMI, reprezentanții vorbesc despre „riscul de a trăi mai mult decât era de așteptat”. Soluțiile cu care vin aceștia se referă la reducerea ”riscului de longevitate”, relatează B1.ro. Pe lista sfaturilor date de Fondul Monetar Internațional, regăsim reducerea beneficiilor, precum și creșterea vârstei de pensionare.

„Dacă longevitatea creşte cu trei ani peste ceea ce este prevăzut, până în 2050, costul îmbătrânirii – care deja este enorm pentru Guverne, intreprinderi, societăţi de asigurări şi particulari – va creşte cu 50% în economiile avansate luând ca referinţă PIB-ul din 2010. Pentru ţările emergente, acest cost suplimentar ar fi de 25%. În termeni absoluţi, costul prevăzut va creşte cu zeci de miliarde de dolari la scară globală. Acest lucru pune în pericol viabilitatea finanţelor publice prin declanşarea nivelurilor datoriei publice într-o proporţie similară. În paralel, este un risc pentru solvabilitatea entităţilor private”, susțin reprezentanții instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.