Skip to content
Recent

Motivul revoltător pentru care două comune riscă să rămână fără primării

Două comune riscă să rămână fără primării, întrucât acestea sunt la un pas de a pune lacătul e ușă, în cazul în care statul nu le dă bani.

Este vorba de comunele Băleşti şi Andreiaşu de Jos, ce au început să aibă probleme din cauza Legii Bugetului. Aceasta stipulează că primăriile care au avut excedent bugetar în trecut sunt penalizate cu jumătate din suma rămasă necheltuită. Spre exemplu,  Primăria Băleşti a făcut un drum agricol, însă banii de la Uniunea Europeană au intrat în conturile instituţiei abia la sfârşitul anului şi nu au fost cheltuiţi, astfel că instituția a fost penalizată, relatează Digi24.ro.

În bugetul primăriei respective a rămas o sumă de 177.000 de lei, de cinci ori mai puţin decât ar avea nevoie. Primarul comunei aminitite a afirmat că vor mai încerca să facă ceva încasări, să ajungă la rectificare.

„Din păcate, şi localitatea Bălăneşti este o primărie care, din colectarea taxelor şi impozitelor, nu ar putea să supravieţuiască 12 luni de zile pentru a avea continuitate”, a afirmat primarul localității Bălănești.

 

1 comentariu la “Motivul revoltător pentru care două comune riscă să rămână fără primării

  1. Si…nu numai ele ar trebui inchise ! In mod normal (da`…ce mai e normal in Rrhhomanica ?), orice primarie care nu-si acopera cheltuielile din ceea ce colecteaza (dupa Lege !!!) ca parte din impozite si taxe, trebuie COMASATA cu una (ori mai multe !) comune invecinate, care la randul lor nu-si pot acoperi cheltuielile ! Asta ar fi o …REFORMA ADMINISTRATIVA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.