Skip to content
Lifestyle

Muzică de cameră într-un concert SoNoRo Conac la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

 

La Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin are loc în seara de 26 aprilie a.c. primul concert „Rapsodie în piatră” în cadrul ediției a VI-a a seriei de concerte SoNoRo Conac, care se va desfășura în perioada aprilie – septembrie 2018, în cladiri de patrimoniu selectate cu atenție din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Concertul este susținut de artiștii Sabin Penea (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Justus Grimm (violoncel).

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect, SoNoRo Conac, ce dorește, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție șI sprijinire a partimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimã, propice dialogului cultural și ascultãrii active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.