Skip to content
Spot

Nelu Tătaru anunță că România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

România a solicitat de la Uniunea Europeană zece milioane de doze de vaccin împotriva noului cronavirus, în momentul în care acesta va fi disponibil. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că prioritate la vaccinare vor avea persoanele din categoriile expuse sau vulnerabile, cum sunt angajații din sistemul medical sau pacienții cu multiple afecțiuni medicale.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit PSNews.ro.

În ceea ce privește categoriile de persoane care ar urma să fie imunizate în mod prioritar, în momentul apariției vaccinului, ministrul Sănătății a menționat „acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni – n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”.

În acest moment, la nivel mondial, sunt în lucru peste 100 de variante de vaccin împotriva noului coronavirus, dintre care peste 20 au ajuns în etape avansate de testare.

Țara noastră ar urma să aibă acces la vaccinul anti-COVID-19 printr-un mecanism de cooperare al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.