Skip to content
Ediția de astăzi

Nelu Tătaru: Vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că la nivel local trebuie schimbate proceduri legate de gestionarea crizei Covid-19, care apoi trebuie și respectate.

Acesta a avertizat vineri că „vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom depăşi această perioadă”. Declarația vine în condițiile în care câteva spitale din țară au devenit focare de Covid-19 și zeci de cadre medicale au fost infectate, potrivit PSNews.ro

„La nivel local trebuie schimbate multe lucruri, trebuie reinițiate anumite proceduri pentru autoritățile locale, pentru cadrele medicale, și trebuie respectate, a spus Nelu Tătaru, care a fost până ieri la Suceava, unde pest 170 de cadre medicale și pacienți au fost confirmați cu Covid-19.

Noi ca minister avem două direcții: una urgentă, prevenția și tratarea cazurilor de coronavirus, și a doua – tratarea pacienților care au alte afecțiuni, a spus el. Ministrul a adăugat că vor fi asigurate testele pentru cei care intră în protocolul de testare și că personalul medical va avea prioritate la testare.

Vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare și de echipamente sanitare de protecție, precum și acelui număr de teste pe care toți cei conform unor anchete epidemiologice intră într-un protocol de testare. Menționez că personalul medical va avea întâietate în aceste unități la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni și mai grele, vor fi și cazuri severe, cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă și vom ieși mai întăriți”, a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.