Skip to content
Focus Recent

Nicolicea se disculpă: Nu am susținut necesitarea reincriminării insultei şi calomniei

Vicepreședintele Camerei Deputaților Eugen Nicolicea acuză Opoziția că manipulează opinia publică acuzându-l că el ar fi susținut necesitarea reincriminării insultei şi calomniei.

Neavând ce măsuri concrete să prezinte publicului, “nu lăsa niciodată adevărul să strice o ştire” pare să fie deviza după care funcţionează opoziţia zilelor noastre. Se repetă cu îndârjire în ultimele zile că aş fi susţinut în mod public necesitarea reincriminării insultei şi calomniei. Ba mai mult, se insinuează că această declaraţie ar fi fost făcută chiar în cadrul unei conferinţe de presă. Falsul este grosolan de această dată. Dorinţa de anarhism şi slăbirea cu orice preţ a capacităţii statului de a opri periclitarea ordinii publice este atât de puternică pentru aceste personaje care au ca unic scop obţinerea puterii prin mijloace nedemocratice, încât au început pur şi simplu să inventeze. Am vorbit despre infracţiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei. Sunt chestiuni total diferite iar diferenţele sunt profunde”, a declarat liderul social democrat.

Eugen Nicolicea susține că este alarmant că se distribuie informații false, fără să fie verificate.

Este alarmant că această informaţie falsă a fost distribuită fără nicio verificare. Să nu faci această diferenţă, dar să fii primul care comentează modificările legislative care vizează domeniul penal, este deosebit de grav. Gravitatea este că prezintă răul ca fiind bine iar binele ca fiind rău, fără nicio minimă remuşcare, ceea ce dăunează profund societăţii. Verificarea era simplă, dacă scopul ar fi fost informarea corectă a publicului. Întreaga conferinţă de presă de la Sibiu, de luni, 21 ianuarie 2019, putea fi urmărită on-line”, a mai declarat Nicolicea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.