Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Nordul Mehedințiului sub Cod Roșu de vânt puternic

În perioada 23 februarie, ora 18.00 – 24 februarie, ora 18:00, nordul județului Mehedinți se va afla sub incidența Codului Portocaliu, ce vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, cea mai mare parte a județului aflându-se sub incidența Codului Galben de vânt.

Totodată, luni, 24 februarie, începând cu ora 2.00 până la ora 18.00, zona de nord a județului Mehedinți se va afla sub incidența Codului Roșu de vânt puternic, care poate atinge la rafale viteze de peste 140…180 km/h.
Pentru gestionarea oportună a posibilelor efecte, la sediul ISU Mehedinti, începând de duminică , de la ora 18.00, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, dar și grupa operativă a inspectoratului.

ISU Mehedinți a transmis înștiințări tuturor comitetelor locale vizate de avertizări, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanență la sediile primăriilor, identificarea spaţiilor în care poate fi asigurată relocarea temporară, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, dar și evidenţa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave (în special cele dependente de insulină).

”Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Pompierii mai spun că în situaţia în care populaţia este surprinsă în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.