Skip to content
Focus Recent

Nou șef la Jandarmerie – Din Teleorman

Scandalul intervenției jandarmilor de la protestul de vineri seara continuă. După ce ministrul de Interne a declarat că nu are ce să își reproșeze, câteva ore mai târziu, a numit un nou șef al Jandarmeriei Române.

Sebastian Cucoș, care era interimar pe post, a fost înlocuit cu Ionuț Cătălin Sindile. Colonelul este originar din…județul Teleorman.

Începând cu data de 15 august prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial. Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are 40 de ani și este născut în județul Teleorman.  A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română. Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al ministerului de Interne transmis redacției.

Înainte să fie înlocuit șeful interimar al Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Cucoș, susținea într-o conferință de presă că nu îşi dă demisia, deoarece jandarmii şi-au făcut vineri datoria.

În ceeea ce privește colegii mei, vă asigur că și-au facut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă își merită respectul nostru și al dumneavoastră. Încă o dată subliniez, dacă există cineva care se face vinovat de ceva, indiferent dacă este un om în uniformă sau civil, va fi investigat. Avem instituții, avem o justiție care își face treaba și sper să și-o facă cu prisosință”, a declarat Cucoș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.