Skip to content
Administrație locală Recent

O nouă localitate din județ vrea să renunțe la contractul cu Mehedinți Gaz

Modificarea legii energiei și gazelor pare să reprezinte ”sfârșitul” firmei Mehedinți Gaz în județ. Tot mai mulți edili iau în calcul posibilitatea retragerii dreptului de concensiune firmei Mehedinți Gaz având în vedere că nu și-au respectat obligațiile contractuale.

Edilul comunei Butoiești i-a în calcul această variantă.

Am luat în discuție contractul cu ei, pentru rezilierea contractului. În perioada 2004 – 2019 – nu s-a realizat mai nimic. Cel puțin la nivel de comună am discutat să reziliem contractul”, a declarat primarul comunei Butoiești Valentin Sălceanu.

La începutul lunii ianuarie, primarul Marius Screciu a anunțat că se încearcă rezilirea contractului cu firma Mehedinți Gaz, având în vedere că nu și-au îndeplinit obligațiile din caietul de sarcini și, dacă în prezent, datorită modificării legii energiei și gazelor naturale există șanse ca acest lucru să se întâmple. Totodată, Primăria Severinului a depus o plângere penală la Parchet împotriva firmei Mehedinți Gaz.

Totodată, în februarie grupul consilierilor locali liberali din Strehaia au depus un proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de concesiune a serviciului de distribuire a gazelor naturale în Orașul Strehaia, drept deținut în acest moment de Mehedinți Gaz. Practic este a treia localitate din județul Mehedinți care analizează posibilitatea de a scăpa de firma care nu și-a respectat contractul prin care a promis extinderea rețelei de gaz metan.

Aici lucrurile s-au complicat puțin având în vedere că liberalii nu au majoritate, deci rămâne de văzut în ce parte va trage primarul Giura.

Primarul comunei Șimian Constantin Trușcă a trecut deja prin votul Consiliului Locale un proiect de hotărâre prin care a restras firmei Mehedinți Gaz dreptul de concensiune având în vedere că nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.