Skip to content
Recent

O persoană importantă din CNSAS îl trage de urechi pe Dragnea

 

Fostul premier Adrian Năstase a publicat pe blogul său o scrisoare a unuia dintre foștii membri ai conducerii Consiliului Naţional pentru Studiul Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Mai exact, este vorba despre Florin Abraham, doctor în istorie și cercetător pe tema totalitarismului și a regimurilor comuniste, aflat la conducerea CNSAS din 2012 până în 2018. Istoricul povestește, în scrisoarea sa, că nu a mai fost nominalizat pentru un nou mandat la negocierile de la începutul săptămânii din ordinul lui Liviu Dragnea, pentru că este apropiat de fostul premier Adrian Năstase, conform Evz.ro.

Abraham își începe scrisoarea printr-un citat: „Puterea corupe, iar puterea absolută corupe în mod absolut” (Lord Acton, 1834-1902), apoi punctează faptul că nu s-au cunoscut criteriile de alegere. Fostul membru al conducerii CNSAS povestește că alți colegi au aflat că, deși a dus o intensă activitate ăn cadrul Consiliului, nu se regăsește în rândul persoanelor desemnate pentru a-și continua activitate.

”Nu am primit o motivare asupra criteriilor de alegere a persoanelor. Le-a fost comunicat însă altor persoane, uimite de faptul că, în condiţiile în care am desfăşurat o intensă activitate în C.N.S.A.S., nu mă regăsesc în rândul persoanelor desemnate pentru continuarea activităţii, că sunt „apropiat de Adrian Năstase”. În faţa unei asemenea motivaţii trebuie spuse două lucruri esenţiale. Primul, că acest mod de gândire era specific totalitarismului comunist timpuriu, când persoanele erau epurate pentru că „nu aveau un dosar bun”. Al doilea, că domnului Adrian Năstase trebuie să-i fie recunoscute meritele istorice pentru România, între care aderarea României la NATO şi finalizarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Ca atare, a fi „apropiat” de dl. Năstase nu este un motiv de ruşine, dimpotrivă”, a afirmat Florin Abraham.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.