Skip to content
Lifestyle Recent

O super descoperire: Vaccinul care poate combate toate tipurile de viruși gripali

Oamenii de știință au descoperit un anticorp care ar putea combate orice tip de virus gripal, iar asta oferă speranță că s-ar putea crea vaccinul universal antigripal.

Anticorpul descoperit a fost numit 1G01 și atacă neuraminidaza, o proteină care se află la suprafață virusului și permite replicarea acestui în corpul uman. În cazul unui studiu realizat pe șoareci, cercetătorii au descoperit că anticorpul descoperit atacă toate cele 12 tipuri de virus gripal.

În fiecare an trebuie să creăm un nou tip de vaccin care să se potrivească cu cele mai răspândite tipuri de viruși gripali. Dar dacă am avea un singur vaccin care să ne protejeze de toate rădăcinile atunci am putea vorbi de un tratament universal împotriva gripei”, a declarat doctorul Ali Ellebedy, profesor asistent de patologie și imunologie la Washington University.

Anticorpul IG01 a fost descoperit în sângele unui pacient spitalizat cu gripă, în iarna anului 2017, în SUA. A fost testat și s-a descoperit că a combătut toate tipurile de virus cunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.