Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Opoziția critică dur bugetul propus de PSD&ALDE: Science-fiction! Bugetul minciunii și distrugerii României!

Liderii Opoziției critică în termeni duri proiectul de buget propus de Guvern și susțin că nu este un buget care să ajute România.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că vorbim de un buget science – fiction, o minciună, în timp de USR spun că este un buget al minciunii și distrugerii României.

Evident că vom avea un puseu inflaționist și evident că rata inflației propusă în acest buget, respectiv 2,8% este science-fiction, este o minciună. (…) Ori este clar că toate cifrele sunt puse din burtă în aceste condiții, toate cifrele incluse în buget reprezintă niște minciuni, așa cum au reprezentat și în bugetele pe anii anteriori, în special sumele alocate pentru investiții și sumele alocate pentru educație reprezintă niște minciuni. (…) În ceea ce privește bugetele locale, aici lucrurile sunt clare. Anul trecut Guvernul a jefuit comunitățile locale confiscând, practic, din bugetele locale la bugetul de stat o sumă de peste 7,5 miliarde lăsând în aer programe de investiții, lăsând în aer proiecte la care era necesară cofinanțare, lăsând în aer o mulțime de servicii publice asigurate către cetățeni, care nu și-au îmbunătățit calitatea iar anul acesta, deși Guvernul minte că alocă cele mai mari sume pentru autoritățile locale, în realitate taie peste 4,5 miliarde din banii comunităților locale, evident făcându-se că le dă bani autorităților locale”, a declarat liderul liberal.

Și liderul USR Dan Barna critică bugetul propus de PSD&ALDE.

Veniturile pe care se bazează bugetul sunt aberante”, a declarat Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.