Skip to content
Focus

„OPREȘTE FURTUL LOR! Sunt BANII TĂI de pensie” – campania PNL pentru protejarea Pilonului 2 de pensie

 

Partidul Național Liberal (PNL) Mehedinți a început astăzi o campanie de informare și conștientizare în ceea ce privește contribuția la Pilonul 2 de pensii, întrucât, actualul guvern încearcă să colecteze, atât contribuțiile ce vor fi virate de români la Pilonul 2 de pensii, cât și contribuțiile deja strânse în conturi.

Campania, demarată sub deviza „OPREȘTE FURTUL LOR! Sunt BANII TĂI de pensie”, își propune, la nivel național, să informeze cetățenii cu privire la riscurile și avantajele pe care le presupun cele două sisteme de pensie, pentru ca aceștia să poată decide pertinent în ce mod doresc să le fie administrați banii.

„Au promis în campania electorală măriri de pensii peste ceea ce se poate susține. Este bine ca pensiile să se mărească, dar trebuie să ai grijă când promiți și văzând că nu mai au de unde să ia bani din bugetul de stat s-au gândit ca miliardele de euro care sunt strânse în fondul privat la Pionul II de pensii să fie mutate către buget. Vreau să vă spun că Partidul Național Liberal va fi ferm împotriva acestei șmecherii, pe care PSD+ ALDE dorește să o facă. Vom lupta cu toate căile legale și constituționale împotriva acestui fapt. Considerăm că Pilonul II de pensii este un pilon esențial pentru dezvoltarea României și pentru asigurarea unor pensii generațiilor viitoare. Nu putem fura viitorul generațiilor tinere doar pentru a plăti niște promisiuni electorale acum. Vom merge inclusiv la acțiuni în stradă, la proteste, strângeri de semnături ”, a declarat recent președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

De asemenea, campania PNL are în vedere și strângerea de semnături pentru a înainta la Parlament o lege nouă ce are ca scop creșterea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii (de la 3,75% la 6, respectiv 8%, până în 2022) și, odată cu aceasta, creșterea efectivă a pensiilor rezultate din Pilonul 2, o pensie sigură de care românii se pot bucura independent de stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.