Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Opt sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, în valoare de 75.000 lei

În prezent, în judeţul Mehedinți, se află în carantină instituționalizată 101 persoane, iar în izolare la domiciliu 1.186 de persoane. Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Mehedinți au verificat în data 21.03.2020, un număr de 1.047 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 37 de unități economice. În urma acestor verificări au fost aplícate 16 sancțiuni contravenționale, din care 8 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 75.000 lei.

În acțiunile de verificare au fost angrenate efective compuse din 153 de polițiști, 32 de polițiști locali, 38 de jandarmi (3 echipaje au participat la însoțirea persoanelor carantinate) și 4 polițiști de frontieră. De asemenea, a fost aplícată o sancțiune contravențională unei unități economice pentru nerespectarea Ordonanței Militare, în valoare totală de 1.000 lei..

Totodată echipaje ale poliției rutiere au asigurat deplasarea și însoțirea a 19 autovehicule, cu 53 de persoane, care au fost plasate în carantină instituționalizată sau conduse spre destinațiile de domiciliu în vederea aplicării măsurii de izolare voluntară.

”Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, direcția de sănătate publică) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, face un apel la populație să respecte prevederile Ordonanței militare nr. 2/din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii a COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.