Skip to content
Ediția de Astăzi

Orban: Am început depesedizarea administrației. Îi anunţ pe pesedişti să-și facă bagajele

Ludovic Orban a declarat miercuri seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la B1TV, că noul Executiv ”va schimba cu siguranță” conducerea ANAF și a transmis membrilor PSD angajați după criterii politice ”să își facă bagajele”.

PSD a încercat să-ți fixeze în funcții oamenii prin concursuri organizate pe ultima sută de metri. Acum înțelegeți de ce au boicotat plenul? Mai aveau de închis multe socoteli. Să mai toace niște hârtii la tocător, să-și mai aranjeze din treburi”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit PSNews.ro

Este un adevărat campionat de ”prin cine se poate ajunge la prim-ministru”. Îi anunț pe toți PSD-iștii să nu încerce să ajungă la mine pentru că vor primi același răspuns”, a declarat premierul.

Liderul PNL a anunțat și organizarea a două audituri, unul intern și unul extern, pentru funcționarea și reorganizarea Executivului:

Prima parte a auditului va fi organizat intern, care va sta la baza hotărârilor noi ale Guvernului. De asemenea, vom declanșa și un audit extern pentru a identifica cele mai bune forme de organizare pentru că vreau o reducere a numărului de autorități din subordinea Guvernului”, a mai declarat Ludovic Orban.

Referitor la lipsa banilor de la buget, premierul a declarat că sunt foarte multe plăți care trebuiau făcute și au fost amânate.

”De exemplu, rambursările de TVA. Suma e mare, se apropie de 5 miliarde”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai anunțat că prima sa deplasare externă, în calitate de șef al Guvernului va fi în Republica Moldova.

Vreau să merg în Republica Moldova. Voi discuta cu premierul Maia Sandu și vom stabili. Cel mai probabil, a doua deplasare va fi la Bruxelles. După votul de învestitură a Comisiei Europene voi merge la Bruxelles pentru a mă întâlni cu șefa Comisiei Europene și cu mai mulți comisari europeni din domenii care ne interesează”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.