Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Orban anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Premierul Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Măsurile au fost decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și au fost adoptate prin Hotărâre de Guvern.

Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori. Se vor putea desfăşura spectacole, concerte, alte evenimente culturale în aer liber, precum festivaluri publice şi private cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie în timpul spectacolului. Se ridică restricţiile, interdicţiile, privind deplasarea persoanelor în afara localităţii, respectiv zonei metropolitane”, a declarat premierul.

Ce alte măsuri de relaxare se aplică de la 1 iunie:

  • Se reia transportul feroviar internațional de persoane, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Se reia transportul rutier internațional de persoane, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spații destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum patru persoane la o masă, dacă sunt persoane care provin din familii diferite, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
  • Accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Se permite organizarea şi desfășurarea de spectacole în sistemul drive-in, cu respectarea condițiilor de protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.