Skip to content
Recent

Orban, cuvinte de laudă la adresa propriei persoane: De când sunt președintele PNL

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și-a adresat cuvinte de laudă într-o emisiune televizată, încercând să arate cât de bine se situează formațiunea politică pe care o conduce.

Mai precis, Orban a declarat că de când este liderul național-liberalilor, PNL a fost mai activ ca formațiune politică de opoziție decât orice alt partid de la Revoluție și până în prezent, după cum informează Digi24.ro. Pe acest fond, a ținut și să precizeze câteva din acțiunile PNL-ului, precum sesizarea Avocatului Poporului, mitinguri, precum și prezența în mediul public.

Credeți-mă, de când sunt preşedintele PNL, pe cele șase luni pe care le-am avut, comparați activitatea oricărui alt partid de opoziție, pe perioadă de șase luni, din 90 până astăzi, și nu veți vedea demersuri câte am făcut noi! Cu pârghiile pe care le-am avut: sesizări la Avocatul Poporului, moțiuni în care am atras atenția, am semnalat riscurile din fiecare domeniu, riscurile din educație, sănătate, din energie (nici măcar nu ne-au acceptat să dezbatem moțiunea pe energie); moțiunea de cenzură, mitinguri, participări la mitinguri. Am făcut miting simultan în toate capitalele de județ, care n-a mai fost făcut în România! I-am bătut pe PSD-iști în alegerile locale, i-am bătut de multe ori în zone în care nici nu le trecea prin cap că au vreo șansă să piardă, cum e Târgu Jiu, fieful lor, i-am bătut la Deva, i-am bătut la Roman, i-am bătut inclusiv în comune în care nu a câștigat niciodată un primar liberal. De asemenea, cred că am fost extrem de prezenți în spațiul public. Ne-am apropiat de tot ce înseamnă parte sănătoasă din societate, de structuri organizate ale societății, de patronate, sindicate, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult decât atât, liderul PNL a afirmat că PSD-ul a început să piardă din voturi, întrucât a căzut cu aproape 20 de procente în primul an de guvernare.

”România e o țară specială. Nu mai există alte țări din fostul lagăr socialist în care să fi rămas un fost partid comunist atât de puternic. A avut o baza socială, a știut să-și mențină rețelele, a știut să livreze unei populații care încă trăiește ca mentalitate, din păcate, într-un stat asistențial, într-un stat miraculos, care are grijă de toți. A știut să-i mintă cu nerușinare. Plus că are o grămadă de votanți care sunt dependenți de diverse rețele clientare. PSD a câștigat cu 46% din voturi, iar în ianuarie, înainte de Ordonanța 13,  ajunsese la 55%. PSD s-a prăbușit cu aproape 20 de procente în primul an de guvernare, în condițiile în care comportamentul normal al unui partid aflat la guvernare în primul an de guvernare e să-și mențină cota, că oamenii încă mai au răbdare. Scăderea unui partid la guvernare începe în al doilea an”, a afirmat șeful național-liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.