Skip to content
Ediția de astăzi

Orban, după consultările de la Cotroceni: PNL susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate

Președintele PNL  Ludovic Orban a declarat după consultările de la Cotroceni că propunerea de premier este persoana sa și, totodată, i-a transmis lui Klaus Iohannis că PNL susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Am răspuns invitației președintelui României, Klaus Iohannis, la consultările privind formarea Guvernului și am prezentat președintelui României mandatul care a fost decis, astăzi, în reuniunea Biroului Politic Național , al Partidului Național Liberal. Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Național, în persoana președintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat președintelui decizia conducerii Partidului Național Liberal de a susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate. România are nevoie de o bună guvernare, România are nevoie de un Parlament, cu adevărat reprezentativ, format din oameni onești, din oameni competenți, din oameni dedicați servirii interesului public, care să reprezinte, cu adevărat, interesele, obiectivele și aspirațiile cetățenilor români. România are nevoie  de un Parlament care să fie oglinda fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români și care să poată stabili o majoritate stabilă, care să susțină un Guvern care să pună în practică măsurile de reformă, măsurile de modernizare, măsurile de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid. I-am prezentat președintelui acest obiectiv al nostru, de asemenea, i-am prezentat deciziile care au fost luate astăzi, și anume, decizia ca parlamentarii Partidului Național Liberal să participe la procedurile de învestire a  celor două guverne care vor fi rezultatul propunerilor făcute de președinte și evident, să participe dar să nu voteze învestirea pentru că, repet, pentru a se întruni condițiile constituționale care să permită președintelui României să dizolve acest Parlament dominat de parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea, este necesară respingerea de către Parlament a două propuneri de Guvern. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, vom avea un dialog cu toți partenerii care au fost alături de noi și care sunt în continuare alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanșare a alegerilor anticipate”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă va veni cu un Guvern identic cu cel care a fost demis, cu aceiași miniștrii, pe aceleași funcții, Orban a spus că poate continua cu aceeași formulă.

În ce mă privește, sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală, miniștrii sunt oameni cinstiți, competenți, muncitori, dedicați serviri interesului public și au avut realizări spectaculoase în toate domeniile de activitate. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă. Sigur, luni vom avea o reuniune a Biroului Executiv în care vom lua decizia legată de componența Guvernului, de programul de guvernare dar, după ce vom aștepta decizia președintelui României”, a subliniat liderul liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.