Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Orban este revoltat: Întregul parcurs al dosarului 10 august indică faptul că avem de-a face cu o mușamalizare a faptelor!

Președintele PNL Ludovic Orban s-a declarat revoltat de faptul că dosarul protestului Diasporei, din 10 august, a fost declinat de către Parchetul General și transmis către DIICOT, pentru că asta înseamnă că la mijloc ar putea fi o tergiversare.

Asta riscă să ne aducă în situația în care acest dosar va avea soarta dosarului Mineriadei și al Revoluției. Este îngrijorător faptul că, până în acest moment, nu a fost finalizat rechizitoriul și nu există nici un responsabil politic pentru gazarea a sute de români care au manifestat pașnic. Mai mult, coordonatori ai jandarmilor direct implicați în protestul de pe 10 august fie au fost menținuți în aceleași poziții de răspundere, fie au fost promovați. Întregul parcurs al dosarului 10 august indică faptul că avem de-a face cu o mușamalizare a faptelor și că aflarea adevărului este tergiversată. Dosarul privind protestul Diasporei trebuie finalizat și trimis în judecată pentru că românii trebuie să afle adevărul și vinovații trebuie trimiși în fața instanțelor de judecată”, a declarat liderul liberal.

Orban precizează că Partidul Național Liberal a solicitat în repetate rânduri demisia tuturor celor vizați de dosarul 10 august, mai ales pentru a nu exista suspiciunea privind existența unor presiuni politice pentru mușamalizarea unui caz demn de Coreea de Nord.

Pentru PNL, dreptul de liberă exprimare este sfânt, iar reprimarea cu brutalitate a unei manifestații pașnice și încălcarea gravă a legii de către forțele de ordine nu trebuie să scape nepedepsite. În mod cert, la 10 august a existat un ordin politic executat orbește de conducătorii Jandarmeriei și care a făcut ca sute de cetățeni nevinovați să fie supuși unui tratament agresiv din partea forțelor de ordine, bătuți, gazați fără niciun motiv, cu excepția fricii de cetățeni a lui Liviu Dragnea și a ministrului de Interne încă în funcție, Carmen Dan”, a mai declarat președintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.