Skip to content
Social

Pachete cu produse de igienă, distribuite în județul Mehedinți

Prefectura județului Mehedinți anunță că începând de marți, 26 ianuarie 2021, peste 20.000 de persoane vor primi pachete cu produse de igienă.

Acestea vor fi distribuite în cele 66 de unități administrativ teritoriale și sunt din partea Guvernului României, prevăzute în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2019 – 2021.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mehedinți, în calitate de organizație parteneră, coordonează punerea în aplicare la nivelul județului Mehedinți a dispozițiilor OUG nr. 84 din 21 mai 2020, privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. A fost actualizat Grupul de lucru pentru derularea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate la nivelul judeţului Mehedinți, s-au stabilit centrele de distribuire a produselor de igienă la nivelul unităților administrativ teritoriale și au fost nominalizate persoanele care vor asigura distribuirea pachetelor la nivel local”, a precizat prefectul Cristinel Pavel.

În județul Mehedinți vor beneficia de aceste pachete un număr de 20.289 de persoane.

Categoriile de persoane care beneficiază de produse de igienă, acordate în cadrul POAD, sunt:

✅ familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

✅ familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

✅ persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale – numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă, după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la primele două puncte de mai sus.

Conținutul unui pachet cu produse de igienă este următorul:
✅ Periuță de dinți 5 bucăți
✅ Pastă de dinți 300 ml
✅Săpun lichid 500 ml
✅Șampon copii 800 ml
✅ Șampon adulți 500 ml
✅Detergent de rufe 2700 grame

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.