Skip to content
Administrație locală Recent

Parcul Tineretului va fi ”iluminat” cu energie solară

Parcul Tineretului din Drobeta Turnu Severin va fi iluminat, în viitorul apropiat, cu corpuri fotovoltaice. Viceprimarul Cîrjan a anunțat că se lucrează deja la documentația pentru punerea în practică a acestui proiect.

În această perioadă se elaborează documentația pentru realizarea primului sistem de iluminat cu corpuri fotovoltaice din Drobeta Turnu Severin în Parcul Tineretului de la biserica de carton. Se vor monta 16 stâlpi metalici cu înalțime de 4 m iar corpurile de iluminat vor fi dotate cu panouri fotovoltaice dar și cu aparate de iluminat LED iar principiul este că se folosește energia solară stocată în bateriile fotovoltaice și apoi intră automat sistemul de alimentare clasic cu energie electrică”, a declarat viceprimarul liberal pentru PSNews Mehedinți.

Daniel Cîrjan mai spune că prin acest sistem de iluminat se vor reduce anual costurile cu aproximativ 40%.

Economia la bugetul primăriei este semnificativă având în vedere că se reduc anual costurile cu aproximativ 40%. Proiectul pe care l-am prezentat va debuta efectiv atunci când se termină documentațiile tehnice, termenul finalizare a lucrărilor fiind vara aceasta”, a mai declarat viceprimarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.