Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Parlamentarii au adoptat legea care prevede amenzi pentru munca suplimentară ilegală

Camera Deputaților a adoptat inițiativa legislativă prin care amenda pentru munca suplimentară ilegală va fi corelată cu numărul de salariați care prestează ore suplimentare ilegale.

Deputatul PSD Florin Manole, inițiatorul legii, anunță că munca suplimentară ilegală va fi sancționată cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată ca prestând muncă suplimentară ilegală, după promulgarea legii și publicarea în Monitorul Oficial.

În acest moment, amenda pentru muncă suplimentară ilegală nu ține cont de numărul de salariați abuzați, iar patronii nu sunt descurajați să nu comită astfel de contravenții. Codul Muncii prevede în acest moment că dacă sunt încălcate dispozițiile privind munca suplimentară angajatorul este sancționat doar cu o amendă cuprinsă între 1500 și 3000 de lei, INDIFERENT câți salariați prestează muncă suplimentară în afara normelor legale. Modificarea Codului Muncii va face mai multă dreptate în relațiile incorecte dintre angajat și angajator”, a declarat deputatul PSD.

Inițiativa a fost adoptată în 18 septembrie 2019, de plenul Camerei Deputaților, dar a fost trimisă spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis. Miercuri, 3 iunie, a fost adoptată din nou, după ce a urmat traseul parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.