Skip to content
Focus

Parlamentarii au modificat prin vot legea eliberării condiționate după gestul violent al incendiatorului din Mehedinți

Deputații au votat miercuri, 17 iunie, adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, prin care nu vor putea fi eliberați condiționat criminalii.

””Nu beneficiază de liberare condiționată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârșirea a uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art. 188, 189, 214 – 216, 218 – 221, 234 sau 236”, se arată în amendamentul depus de liderul deputaților PSD Alfred Simonis și liderul deputaților PNL Florin Roman.

Fata de 17 ani incendiată de criminalul Ion Turnagiu a fost supusă, luni, celei de-a patra operaţii la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde medicii fac tot posibilul să o salveze.

Criminalul Turnagiu Ion (46 de ani), cel care a incendiat-o pe adolescentă după ce aceasta a depus o plângere la Poliţie pentru viol, a fost liberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019. După liberare, bărbatul a ajuns să lucreze cu ziua şi a devenit prieten cu tatăl fetei. Şi-a deschis un cont pe Facebook, unde cu o zi înainte de a o incendia pe tânăra de 17 ani a înregistrat un mesaj de adio: „Vă mulţumesc tuturor şi bunul Dumnezeu să le dea la toţi de acum înainte după inima şi sufletul nostru. Vă iubesc, adio!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.