Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit la Spitalul din Drobeta Turnu Severin

Patru pacienți internați la finalul lunii aprilie în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin și infectați cu Acinetobacter au murit, anunță Ministerul Sănătății, precizând că informarea a venit de la Direcția de Sănătate Publică din Mehedinți. Unul dintre cei 4 era purtător al bacteriei la momentul internării, susține Direcția de Sănătate Publică Mehedinți. Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a fost închisă.
Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți, toți cei 4 pacienți care au murit la Spitalul Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin aveau afecțiuni grave, cronice, precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.
„La testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter”, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți. Ei adaugă că „neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu -Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic”.
Ministerul Sănătății precizează că a cerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți „să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca mâine, 7.05.2019, după finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publică Mehedinți să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI. În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.”
Pacienții internați în secția de Terapie Intensivă a spitalului, în momentul închiderii acesteia, au fost direcționați către unități sanitare din județele Dolj si Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.