Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit – Stela Firu PNL: Conducerea spitalului județean să vină să prezinte situația în ședința CJ

Consilierul județean PNL Stela Firu solicită conducerii Spitalului Județean Mehedinți ca în următoarea ședință să se prezinte pentru a prezenta raportul de activitate și pentru a explica cum a fost posibil ca patru pacienți să moară, în timp ce erau internați în secția de Anestezie-Terapie Intensivă.

Știam de ceva vreme că există probleme la nivelul spitalului Județean, dar nu de acest gen în care să se ajungă să moară pacienți de la secția de Anestezie – Terapie Intensivă. De mai mult timp atât eu, cât și colegii mei din CJ, am solicitat să se prezinte raportul de activitate al Comitetului Director al spitalului. Lucru care nu s-a întâmplat. În prima ședință de CJ voi solicita să se facă public raportul Direcției de Sănătate Publică referitor la această situație Așteptăm să vedem care sunt rezultatele testelor, deși cei de la DSP și managerul spitalului susțin că nu s-a depistat niciodată Acinetobacter. Mă întreb dacă s-au făcut teste speciale pentru Acinetobacter sau încearcă să ascundă ceva? Ar trebui să mai știm ritmul în care se face dezinfecția în spital, în special în secția de Anestezie-Terapie Intensivă, ce substanțe se folosesc și prin ce metodă s-au făcut. Solicit ca în prima ședință să vină la CJ managerul, directorul medical și director de îngrijiri să explice cum s-a ajuns la o astfel de situație. La cât de gravă este problema, dacă nu se vor prezenta înseamnă că se simt vinovați și vor pune în pericol, în continuare, viața pacienților”, a declarat Stela Firu pentru PSNews.Mehedinți.

Patru pacienți internați la finalul lunii aprilie în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin și infectați cu Acinetobacter au murit, anunță Ministerul Sănătății, precizând că informarea a venit de la Direcția de Sănătate Publică din Mehedinți.

2 comentarii la “Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit – Stela Firu PNL: Conducerea spitalului județean să vină să prezinte situația în ședința CJ

  1. Unul dintre pacienții decedați pe 26 aprilie 2019 a fost Baloi Vergil, în vârstă de 65 ani. Cum sa mori cu zile, omorât de alții!!! Păcat! Cine este vinovatul? Mortul, se pare… e mai simplu asa pentru toți… din păcate, nimeni nu va plăti… se pare ca VIAȚA NU ARE PRIORITATE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.