Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Percheziții domiciliare pentru identificarea unor hoți care au sustras 10.200 euro şi bijuterii dintr-un apartament

 

Polițiștii severineni au efectuat mai multe percheziții domiciliare pentru identificarea a doi bărbați care se sustrag cercetărilor/Oamenii legii au ridicat dintr-o locuință două pistoale pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente

 Polițiștii Biroului Investigații Criminale împreună cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, beneficiind de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale și  Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți au pus în executare în data de 2 septembrie trei mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Activitățile au fost organizate pe raza municipiului și localității Șimian, în vederea identificării a doi suspecți, bănuiți de săvârsirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 23 spre 24.08.2018.

Cu ocazia perchezițiilor, la locuința unui suspect au fost identificate si ridicate două pistoale pentru care nu existau documente de proveniență.

În cauză se continuă cercetările pentru identificarea celor doi suspecți și dispunerea măsurilor legale.

La data de 23 spre 24 august 2018, poliţiştii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Investigaţii Criminale – din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au prins in flagrant patru tineri cu vârste cuprinse între 17-32 ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Aceştia se deplasau pe raza municipiului cu un autoturism, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor.

Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestora, ocazie cu care autovehiculul a fost imobilizat, doi dintre tineri, de 17 respectiv 32 de ani fiind reţinuţi, iar ceilalţi doi reuşind să fugă în direcţii diferite.

În autovehicul poliţiştii au descoperit mai multe obiecte posibil a fi folosite pentru pătrunderea în locuinţe, un seif în care se afla suma de 10.200 euro şi bijuterii.

Extinzând cercetările, s-a stabilit faptul că, suspecţii au pătruns de pe acoperişul unui bloc de locuinţe, într-un imobil situat la etajul patru, prin escaladarea zidului clădirii şi forţarea geamurilor, de unde au sustras bunurile respective.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 55.000 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar faţă de cei doi dintre suspecţi s-a luat măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, fiind emise pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.