Skip to content
Ediția de astăzi

Pescari prinși la Porțile de Fier II la pescuit ilegal

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – I.T.P.F. Timişoara au confiscat 54 kilograme de peşte, diferite specii, pe care mai mulți cetăţeni români l-au prins cu plase de pescuit confecționate artizanal.

În cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II au depistat zilele trecute opt persoane care desfășurau activități de pescuit cu plase confecționate artizanal (jiganițe), ce obturau canalul ce face legătura între Dunăre și balta adiacentă fluviului.

Persoanele în cauză au declarat că nu au pescuit cu undițele, iar peștele  prins era destinat pentru hrana proprie. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au descoperit cantitatea de 54 kilograme  de pește, în stare proaspătă.

“Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale autorizate conform prevederilor legale, urmând să fie eliberat în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea, deoarece era viu și sub dimensiunile legale”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  deschiderea, închiderea, obturarea, bararea cu garduri pescărești sau cu unelte de pescuit de orice fel, de către persoane neautorizate, a canalelor și a gârlelor de legătură cu lacurile, bălțile ori cu terenurile inundabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.