Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Peste 30 de incendii au izbucnit în ultimele zile în Mehedinți

În ultimele trei zile, pompierii mehedinţeni au intervenit la 36 de solicitări în situaţii de urgenţă, 34 dintre acestea fiind pentru stingerea unor incendii, alte două pentru intervenţia în cazul unui accident rutier şi pentru salvarea unui animal căzut într-o fântână.

Majoritatea intervenţiilor pompierilor mehedinţeni au fost pentru stingerea unor incendii, 30 dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza a 26 de localităţi: Almăjel, Nicolae Bălcescu, Bistriţa, Cerneţi, Tâmna, Dobra, Dr. Tr. Severin(2), Scorila, Bobaiţa, Şimian(3), Răscoleşti(2), Izvorul Bârzii, Recea, Salcia, Gemeni, Băseşti, Pădina Mare, Brezniţa Motru, Scânteieşti, Scorila, Ergheviţa, Cujmir, Gogoşu, Boceni, Bâlvăneştii de Jos şi Bahna, care au cuprins peste 160 de hectare.

Echipele de intervenţie au acţionat şi pentru limitarea şi stingerea a patru incendii, care s-au  manifestat la case de locuit şi depozite de furaje.

În localitatea Dealu  Mare, pompierii au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu ce s-a manifestat  la două case de locuit şi patru anexe gospodăreşti, dintre care două adăposturi de animale, un depozit de furaje şi un atelier de tâmplărie.

Cele patru echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă, Detaşamentului Drobeta Turnu Severin şi ISU Gorj, cu sprijinul unui buldoexcavator din cadrul SVSU Ponoarele, au reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuinţele din apropiere, incendiul fiind stins în limitele găsite. Cauza probabilă a izbucnirii acestuia a fost scurtcircuitul electric, ca urmare a folosirii unor conductori electrici improvizaţi.

De asemenea, salvatorii din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare au reuşit să scoată, în siguranţă, un câine căzut într-o fântână, în comuna Gogoşu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.