Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Peste 400 de participanți la prima ediție a Crosului Severinului

Sute de alergători, amatori şi profesionişti, copii, părinţi și bunici au pornit sâmbătă în prima cursă de alergare stradală prin municipiul Drobeta Turnu Severin din acest an.

Organizatorii competiţiei i-au provocat pe participanţi să petreacă o zi în aer liber alături de cei dragi și în acelaşi timp să facă mişcare împreună.

Peste 400 de persoane s-au înscris sâmbătă la prima ediție a evenimentului sportiv „Crosul Severinului 2019”, organizat de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Deşi vremea a fost capricioasă toată săptămâna, astăzi a fost prietenoasă cu particianții, care s-au aliniat la start cu speranţa că vor ocupa un loc pe podium.

Startul s-a dat la ora 10:30, din fața Palatului Culturii “Teodor Costescu”, a parcurs Bulevardul Dunării, trecând pe lângă Cetatea Medievală. Toți participanții înscriși au primit gratuit tricouri personalizate, iar la finalul cursei au fost medaliați.
Organizatorii spun că marele câştig e faptul că oamenii au început să facă tot mai des mişcare.

„Trebuie să spun că a fost un succes deosebit, frumos, la care nu mă așteptam, au fost participanți de toate vârstele de la 3 ani până la 80 de ani, a fost mult entuziasm. Încurajăm mişcarea și sper să înmulțim astfel de evenimente pentru că severinenii, și nu numai, sunt dornici de mișcare, dornici de a fi prezenți aici în mijlocul orașului. S-au acordat premii în bani, în produse, am încercat să-i premiem pe cei mai buni”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu, fost sportiv de performanță, dar și un susținător al sportului în general.

Printre cei care au alergat sâmbătă s-a numărat și viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Au fost și familii întregi care s-au înscris în această competiție, semn că există o comunitate de alergători în municipiul de la Dunăre, o comunitate care este în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.