Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Peste 50.000 de oameni au participat la mitingul PNL din Piaţa Victoriei

 

Peste 50.000 de oameni au participat, sâmbătă, la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei din Capitală, iar la eveniment a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. Din Mehedinți a participat la miting o delegație numeroasă, printre care s-au numărat președintele PNL Mehedinți, dep. Virgil Popescu și viceprimarul Daniel Cîrjan, membrii organizațiilor de tineret și femei. 

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să dea un răspuns ferm, clar, puternic acestei „guvernări pesediste eşuate”. ”Eliberaţi România!”, a fost îndeamnul lui Klaus Iohannis.

Bună ziua, România! Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare şi avem un referendum, dar înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot. Daţi-mi voie să apreciez întreaga echipă care e în spatele meu, cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidaţi. Şi ştiţi ce? Eu personal sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi.

Probabil aţi aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România. Am avut summit de la Sibiu, unde au venit toţi liderii europeni la noi în România şi a fost un mare succes. Să vă spun ce am învăţat eu acolo. Au venit toţi şi am înţeles atunci că pentru ei, pentru toată Europa România contează, românii contează, pentru Europa românii contează. Să fi văzut feţele participanţilor, preşedintele Franţei, dna cancelar, preşedintele Tusk, pline de bucurie când românii i-au salutat.

Am adus Europa în România fiindcă înainte de asta am dus România în Europa împreună cu voi, pentru că locul României şi al românilor este în Europa şi noi toţi vrem să fim europeni.

Ca să fim reprezentaţi în Europa avem nevoie de această echipă puternică care va câştiga europarlamentarele.

Ştiţi cine nu a fost acolo şi cine nu contează în Europa. În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic.

PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum când mandatul lor se apropie de sfârşit, şi sper să se apropie foarte repede, vedem că nu au făcut nimic.

Îi intreb pe pesedişti. Unde sunt spitalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero! Unde e bunăstarea românilor? Zero! Mă scuzaţi, la ei, acolo da, ei au început să-şi rezolve problemele.

PSD nu e interesat de români şi de România, PSD e interesat să-i fie bine lui Dragnea.

Ei vor să îngenuncheze justiţia română. Pentru asta au lucrat şi numai pentru asta doi ani şi jumătate. Or, dragii mei, aşa nu se poate!

Românii vor plăti. Pentru această guvernare pesedistă eşuată noi toţi vom plăti. Se va simţi şi în buzunarul tău, şi al tău, şi al tău.

S-au cocoţat în vârful statului infractorii nu ca să-i ajute pe români, ci ca să se ajute ei pe ei. Ruşine! Fiindcă aşa nu se mai poate, dragi români, vă chem eu, preşedintele României, la vot la referendum.

Vă întreb aici, în Piaţa Victoriei: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţie? Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul justiţiei şi al politicii penale?

Atunci, dragii mei, la vot! Daţi un răspuns ferm, clar, puternic acestei guvernări pesediste eşuate. Eliberaţi România! Vă aştept pe toţi la vot pe 26 mai pentru România, pentru viitorul României!”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că revoluţia nu s-a încheiat.

Oameni buni, anul acesta se împlinesc 30 de ani de când am ieşit în stradă cu curaj, înfruntând forţele de represiune ale regimului comunist. Revoluţia nu s-a terminat. În anul acesta, la 30 de ani de la Revoluţie, avem misiunea sfântă să finalizăm Revoluţia şi să readucem România românilor liberi, românilor cinstiţi, oamenilor muncitori, oamenilor corecţi, oamenilor care îşi iubesc ţara, oamenilor care vor ridicarea acestei ţări. Chem alături de noi toţi românii de bună credinţă să creadă în Partidul Naţional Liberal, să creadă în şansa pe care o au de a duce România în primul rând!”, a spus Ludovic Orban.

Rareş Bogdan a spus că în Piaţa Victoriei sunt prezenţi aproape 60.000 de oameni.

A venit vremea să eliberăm România de neobolşevicii lui Dragnea”, a afirmat Rareş Bogdan, care deschide lista candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

El a spus că de doi ani şi jumătate PSD se ocupă doar de infractori.

România nu mai vrea PSD. Singura forţă capabilă să-l învingă pe Liviu Dragnea şi pe infractorii lui este PNL”, a susţinut Bogdan.

Rareş Bogdan a afirmat că „în democraţie hoţii stau la puşcărie”. El a întrebat mulţimea: „Unde stau hoţii în democraţie?”, iar mulţimea a răspuns: „La puşcărie!”

El a susţinut că l-au sunat trei şefi de la jandarmerie să-şi ceară scuze pentru că şeful Jandarmeriei Mureş a amendat un adolescent cu 3.000 de lei pentru că protesta şi pentru că jandarmii din Topoloveni au băgat protestatarii anti-PSD în dubă.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că în fiecare judeţ „românii se ridică şi îşi caută dreptatea şi decenţa, pentru că românii nu sunt hoţi, sunt un popor cinstit.

În 26 mai, România va vota Da la referendum, va vota Klaus Iohannis şi PNL”, a susţinut Turcan.

Ea a susţinut că PNL e singurul partid care stă la modul real la masa deciziilor europene.

„Un vot usturător cu DA la referendum va fi o moţiune de cenzură populară care va putea şi în Parlament să schimbe Guvernul şi să scape ţara de Liviu Dragnea. De doi ani şi jumătate, România a fost acapartă de infractori şi de avocaţii corupţilor. Odată cu albirea dosarului de corupţie al lui Liviu Dragnea, printre noi au ajuns criminali, pedofili, violatori. Au pus în pericol siguranţa fiecăruia dintre noi numai pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie”, a susţinut Turcan.

Când vom ajunge la putere nu vom înlocui un pesedist cu un penelist doar pentru că e de la noi. Îi vom înlocui pe pesedişti cu oameni profesionişti”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.