Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Peste 50 de ordine de protecție provizorii în primele opt luni în Mehedinți

În primele opt luni ale anului 2019, polițiștii mehedințeni au emis 56 de ordine de protecție provizorii, 39 dintre acestea la solicitarea victimei, iar 17 la solicitarea altor instituții și persoane.

Ultimele două cazuri s-au înregistrat la sfârșitul acestei săptămâni, când polițiștii mehedințeni au fost solicitați două astfel de conflicte. Oamenii legii au emis ordine de protecție provizorii față de doi bărbați de 46 și 67 ani, din localitățile Strehaia și Bala.

Poliția orașului Strehaia a fost sesizată în data de 27 septembrie, la ora 16,00, cu privire la faptul că un bărbat de 46 ani o agresează pe fosta sa soție.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar din verificările efectuate s-a stabilit că în jurul orei 15.00, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul a agresat o femeie de 41 ani, din aceeași localitate.

“Analizând situația creată, polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului asupra victimei, stabilind că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Tototdată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie”, precizează Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Tot în aceeași zi, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Aramă au fost sesizaţi telefonic de o femeie de 61 ani, din comuna Bala, despre faptul că în după-amiaza zilei de 27 septembrie a fost agresată de soţul ei, de 67 ani.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în ziua respectivă, pe fondul consumului de alcool, bărbatul și-a agresat soția, producându-i leziuni.

Victima s-a prezentat la Spitalul municipal Motru, unde a primit îngrijiri medicale. În cauză,  s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. Totodată, pe numele agresorului, polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.