Skip to content
Recent

Peste 60 de misiuni efectuate, în acest weekend, de pompierii mehedințeni

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au efectuat 66 de misiuni, în weekendul din perioada 29-31 octombrie. Astfel, aceștia au acționat pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână, stingerea a șase incendii, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la trei accidente rutiere, deblocarea ușilor a două apartamente, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 46 de persoane, care au solicitat ajutorul prin 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pompierii au efectuat șapte misiuni, iar pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat, zilnic, activități de verificare a secțiilor ATI.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Voloiac. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. Timp de două ore, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins circa 60 de metri pătrați din acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă. Incendiul a fost stins în limitele găsite, pompierii reușind să împiedice propagarea acestuia la întregul imobil. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.”, conform ISU Mehedinți

Nu în ultimul rând, pompierii militari au acționat și pentru stingerea a patru incendii izbucnite la vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza localităților: Corcova, Cracu Lung, Rogova și Butoiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.