Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Petrică Mîțu Stoian va fi cetățean de onoare, post-mortem, al județului Mehedinți

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, a transmis astăzi, 8 noiembrie, că va promova un proiect de hotărâre prin care Petrică Mîțu Stoian să fie declarat cetățean de onoare, post-mortem, al județului Mehedinți. 

„Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor, dar mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor. Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mîțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem. Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!, a declarat Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Isverna, Plaiul Cloşanilor, judeţul Mehedinţi. Acesta a lucrat că artist profesionist, mai întâi, la Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din 1995, şi apoi, a fost angajat al Ansamblului Maria Tănase din Craiova, oraş în care şi locuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.