Skip to content
Ediția de astăzi

Platforma IMM Invest a căzut după lansare. Ministrul Finanțelor a acuzat un atac cibernetic – După câteva ore a fost ”reparată”

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată vineri dimineață la ora 10.00 de ministrul Finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu a funcționat câteva ore. După două ore de la lansare, platforma nu a putut fi accesată. Ministrul Florin Cîțu a acuzat un atac cibernetic.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii anunță într-un comunicat de presă că rata de accesare a platformei a fost de peste 200 de aplicații pe secundă. Site-ul a fost testat însă pentru condiții de trafic ridicate, astfel că suspiciunile de atac cibernetic sunt întemeiate.

Portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicații pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice. Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi„, arată FNGCIMM într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.