Skip to content
Ediția de Astăzi

PNL a validat protocolul de colaborare cu PMP în teritoriu. Cu cine au fost înlocuiți liberalii demisionari

Partidul Național Liberal a validat, în cadrul ședinței Biroului Executiv, protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu Partidul Mișcarea Populară, au declarat surse politice pentru PS News. Premierul Ludovic Orban a intrat prin videoconferință, acesta autoizolându-se din cauza unei suspiciuni de infectare cu SARS-CoV-2.

Duminică seară, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat adoptarea proiectului de colaborare cu formațiunea condusă de Eugen Tomac.

„Mâine (luni – n.r.) aprobăm un proiect de colaborare cu PMP în consiliile județene și locale. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată (la Primăria Capitalei – n.r.), care ne-a dat ceva emoții. La experiența pe care o are Traian Băsescu, trebuia să știe că o asemenea candidatură a redus numărul de voturi pentru candidatul dreptei. Deci suntem deschiși unei colaborări. Sigur, pe alte baze. Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri inițiate de Firea și primarii de sector au fost adoptate cu voturile PMP. Noi mizăm pe o susținere a proiectelor lui Nicușor Dan”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Tot în cadrul ședinței, s-au numit și noii președinți de filiale, după ce, după rezultatele slabe de la alegeri, șefii PNL din șapte județe și-au dat demisia. Astfel, la noul președinte PNL Brăila este Cătălin Boboc, Dragoș Soare este noul lider PNL Ialomița, iar Viorel Miron este noul președintele al filialei din Bacău.

Amintim că șapte lideri de filiale judeţene ale PNL şi-au anunţat, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, demisia de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale. Și-au anunţat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuş – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timişoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dănăilă – PNL Brăila şi Tinel Gheorghe – PNL Ialomiţa.

Nicolae Robu a anunțat imediat după pierderea alegerilor conducerea partidului că va demisiona de la conducerea filialei.După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.