Skip to content
Recent Social

PNL acuză PSD de fake news: Ratele românilor nu vor scădea începând de pe 2 mai

Partidul Social Democrat se laudă că ratele românilor vor scădea, în urma noului indice de referință al ratei dobânzii. În replică, cei de la PNL susțin că este vorba de o manipulare tipică celor de la PSD, deoarece ”noul indice nu se aplică pentru cei cu credite în derulare și deci nu are cum să le scadă ratele iar pentru cei care vor avea credite nu au cum să le scadă ratele pentru că nu au rate”.

#PSDscaderatelelacreditpentruromâni Ratele la creditele romanilor vor scadea cu până la 18%, în functie de tipul de imprumut contractat. Astăzi (miercuri n.red) se anunță noul indice de referință al ratei dobânzii, cel care înlocuiește Robor la 3 luni în contractele de credit cu dobânda variabilă. Ratele românilor vor scădea deoarece IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% și un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019). Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni și cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni. Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă și să ceară refinanțarea creditului în actualele condiții”, era anunțul făcut de cei de la PSD.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă anunță că este vorba de fake news.

O nouă postare fake news de la PSD ne anunță că ratele românilor vor scădea începând de pe 2 mai ca urmare a publicării de către BNR a noului indice de calcul a dobânzilor care va fi mai mic decât ROBOR. Este o nouă minciună sfruntată marca PSD la adresa sutelor de mii de familii cu credite în derulare, în special pentru cei cu credite Prima Casă, cărora li se va aplica în continuare nivelul actual al ROBOR care a crescut numai și numai din cauza prostiilor economice ale guvernării PSD – ALDE care a scăpat prețurile de sub control. Când au preluat guvernarea cei de la PSD – ALDE, în ianuarie 2017, inflația era 0,1% iar ROBOR sub 0,8%. După doi ani de guvernare, inflația a explodat la 4,6% la sfârșitul anului trecut iar nivelul ROBOR a crescut de patru ori în această perioadă ajungând la 3,2%. O familie de tineri care plătea în ianuarie 2017 o rată de 680 lei la un credit Prima Casă acum trebuie să plătească cu 30% mai mult, respectiv o rată mai mare de 900 lei la același credit iar noua scamatorie PSD cu noul indice bancar nu poate să-i ajute cu nimic. Noul indice nu se aplică pentru cei cu credite în derulare și deci nu are cum să le scadă ratele iar pentru cei care vor avea credite nu au cum să le scadă ratele pentru că nu au rate. Deci, ce-a făcut PSD cu noul indice bancar pentru cei cu credite?! #NimicPSD Există o singură soluție pentru ca dobânzile și ratele să scadă: să se tempereze inflația, să se oprească haosul guvernării PSD și să se reducă riscurile de țară. Asta înseamnă să plece PSD de la guvernare. Totul începe cu un vot, pe 26 mai”, a declarat Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.