Skip to content
Ediția de Astăzi

PNL anunță: Ne ținem promisiunile! Eliminăm supra-acciza la carburanți și supra-impozitarea contractelor part-time!

Deputatul PNL Bogdan Huțucă anunță că au votat în comisia de Buget, Finanțe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanți și eliminarea supra-impozitării contractelor part-time.

Am reușit astăzi, alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, să votăm în comisia de Buget, Finanțe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanți, una dintre cele mai proaste soluți găsite de socialiști pentru a aduce bani la buget. Această măsură nu a adus mari sume în plus la buget, în schimb a produs scumpiri în lanț, atât la carburanți cât și la majoritatea produselor alimentare și a celor care fac parte din coșul zilnic. Ne așteptăm la o reacție din piață și la o reducere a prețului la carburanți, un lucru de care vor beneficia enorm atât marii consumatori, precum transportatorii, dar și persoanele fizice care dețin o mașină personală. Eliminrea acestei supra-accize se va regăsi direct în buzunarul românilor”, anunță Bogdan Huțucă.

Deputatul liberal mai anunță că a fost votat un alt proiect liberal.

Un alt proiect liberal pentru care ne-am luptat în comisie a fost eliminarea supra-impozitării contractelor part-time. PSD a obligat persoanele care sunt angajate part-time, să plătească contribuții la nivelul unui program de muncă de 8 ore. Aceste lucru a afectat piața muncii și a făcut ca numeroase persoane care aveau și alte activități, precum studiul sau creșterea unui copil, să fie obligate să renunțe la muncă, deoarece nu mai puteau plăti contribuțiile către statul român”, explică liderul liberal.

Bogdan Huțucă arată că eliminarea supra-impozitării, adică a unui regim discriminatoriu, va debloca piața muncii și va genera noi locuri de muncă.

În perioada următoare va crește numărul contractelor de muncă, deoarece multe persoane se vor întoarce să muncească legal, conform timpului pe care îl pot aloca unei activități și conform nevoilor lor. Acest lucru va aduce o flexibilitate crescută pe piața muncii, o flexibilitate ce va fi benefică atât angajatorilor cât și angajaților”, mai spune Huțucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.