Skip to content
Ediția de astăzi Recent

PNL atacă la CCR legea care ar repatria aurul

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că vor ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în țară.

Dacă vă aduceți aminte, Ministrul Economiei Bădălău întrebat fiind ce o să faceți cu aurul României, o să facem ghiuluri și inele, asta a declarat domnul Bădălău și noi nu vrem ca aurul din rezerva națională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieții ăștia să facă ce vor cu acest aur, eventul să-l transforme așa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri și inele. Deși acest act normativ îl vom ataca la CCR readuc aminte că, majoritatea guvernamentală este obsedată de doi ani și jumătate să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală, evident, cu același scop, să-i scape de condamnare pe potentații, care au comis infracțiuni și care încearcă să folosească puterea politică pentru modificarea Codului Penal”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban.

Parlamentarii au votat legea prin care ar urma să fie repatriate rezervele de aur în țară.

L E G E pentru modificarea art. 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. – Articolul 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 582 din 30 iunie 2004, se modifică după cum urmează:

1. La alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„a) aur deţinut în tezaur în ţară;”

2. Alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) Dacă există pericolul diminuării rezervelor internaţionale, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, precum şi în cazul în care diminuarea s-a produs, Banca Naţională a României prezintă Parlamentului şi Guvernului, de îndată, dar nu mai târziu de 20 de zile, un raport privind situaţia rezervelor internaţionale şi  cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere. Raportul va conţine recomandările Băncii Naţionale a României privind politicile guvernamentale macroeconomice necesare pentru
preîntâmpinarea sau remedierea situaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.