Skip to content
Focus Recent

PNL cere demisia ministrului Finanțelor

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă să îl demită pe ministerul Finanțelor Eugen Teodorovici pentru că nu a prezentat raportul privind situația economică și bugetară pentru perioada ianuarie – iunie 2018, așa cum prevede legea.

Solicităm premierului (…) să îl demită pe ministrul Finanţelor. Este inadmisibil să nu se respecte Legea răspunderii fiscal-bugetare. Primul lucru pe care ar fi trebuit să îl facă premierul Vasilica Viorica Dăncilă ar fi fost să citească sau să pună pe cineva, pe vreun consilier, să îi citească Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Legea 69/2010, care stipulează foarte clar obligativitatea Ministerului Finanţelor ca până la sfârşitul lunii iulie să prezinte un raport privind situaţia economică şi bugetară pe primele şase luni ale anului, plecând de la execuţia bugetară. Este obligaţie legală prevăzută în articolul 23 şi în articolul 42 din Legea 69/2010, Legea responsabilităţii fiscal-bugetare. Nici până astăzi, ministrul Finanţelor nu a prezentat acest raport privind situaţia economică şi bugetară. De altfel, în conformitate cu legea, la baza rectificării bugetare trebuie să stea în mod obligatoriu acest raport. Ca atare, doamna Dăncilă a fost pusă să încalce legea şi să prezinte o pseudo-rectificare bugetară, care nu se întemeiază pe prevederile legii şi pe adevărurile din economie, care nu au la bază acest raport„, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat săptămâna trecută datele cu privire la prima rectificare a bugetului, care se face pentru anul 2018. Potrivit datelor prezentate se vor lua bani de la mai multe ministere pentru că nu au fost cheltuiți, iar pe lista priorităților se numără asigurarea banilor necesari pentru plata pensiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.