Skip to content
Recent Spot

PNL despre marile realizările ale Guvernului Dăncilă: Actualul Guvern, practic, este un dezastru pentru România

Președintele PNL Ludovic Orban a criticat aspru realizările prezentate de premierul Viorica Dăncilă, acuzând că în realitate actualul Guvern este cel mai prost din istoria României.

Doamna Dăncilă nu înțelege nimic. Doamna Dăncilă nu este altceva decât un executant al comenzilor primite de Dragnea. Doamna Dăncilă nu se pricepe la nimic. De fapt, se pricepe la ceva. Să facă gafă după gafă. Actualul Guvern, practic, este un dezastru pentru România. Nu știu dacă la fel de mare sau mai mare decât guvernele anterioare pe care le-a produs această coaliție toxică pentru România, PSD-ALDE. Contraperformanțele acestui Guvern sunt evidente pentru toată lumea și fiecare dintre români le simte în viața de zi cu zi. Cea mai mare inflație din Uniunea Europeană. Guvernul Dăncilă a reușit ca în primul trimestru al anului 2018 să realizeze contraperformanța de a nu mai avea creștere economică în raport cu trimestrul IV al anului 2017. Acest Guvern este de asemenea autorul unor contraperformanțe care fac extrem de mult rău României. Avem cea mai mică rata a absorbției fondurilor europene, avem cele mai mici investiții. Guvernul Dăncilă are cel mai mare deficit bugetar de la criză încoace din toate guvernele care s-au succedat, ajungând la un deficit bugetar la 5 luni de 9 milioane de ron. Guvernul Dăncilă a reușit în domeniul pensionarilor o contraperformanță neașteptată, și anume aceea ca pe primul trimestru al anului 2018, pensia să scadă cu 0,98%, adică cu aproape un procent. Guvernul Dancilă a tăiat pensiile pensionarilor în anul 2018, deoarece a refuzat să aplice formula de creștere a pensiilor de la 1 ianuarie, formulă de creștere prevăzută în legea pensiilor, preferând să crească pensiile de la 1 iulie majorând cu 10% punctul de pensie, în loc să majoreze punctul de pensie cu 8% de la 1 ianuarie 2018. Guvernul Dăncila a reușit să atace puterea de cumpărare a românilor, ducând la o putere de cumpărare mai mica pentru pensii și salarii în primele 6 luni ale anului”, a explicat liderul liberalilor.

Ludovic Orban spune că premierul Dăncilă ar trebui să își dea demisia.

Eu în locul doamnei Dăncila mi-aș fi prezentat demisia, că oricum mandatul de 6 luni al guvernelor PSD-ALDE, sub conducerea lui Dragnea si Tăriceanu, a expirat. Sigur că nu este lăsată doamna Dăncilă să facă ce vrea și este ținută cu forța la Palatul Victoria, în condițiile în care se vede clar că nu are nicio legătura cu poziția de premier”, a mai spus președintele PNL.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat o serie de măsuri din programul de guvernare al PSD care au fost realizate în primele 6 luni ale acestui an. Pe scurt, șefa Executivului a anunțat că în vistieria statului au intrat cu aproape 15 miliarde de lei în plus faţă de primul semestru al anului trecut, s-a redus deficitul la bugetul de pensii – rămânând 3,1 miliarde lei disponibili în bugetul de stat, s-a majorat punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, au majorat plafonul de venit pentru pensionarii care pot beneficia de medicamente compensate cu 90%, investiţiile publice au crescut, 145 de unităţi de învăţământ modernizate şi 45 de creşe şi grădiniţe construite de la zero, au fost finalizaţi 192 de km de linii electrice, care ne permit interconectarea cu statele vecine, respectiv Ungaria, Serbia și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.